Szczypce do grilla ze stali nierdzewnej
Opis
Szczypce do grilla ze stali nierdzewnej - Niezbędne akcesoria które pomogą nam usprawnić pracę, oszczędzić czas i wysiłek.
Akcesoria są niezbędne do wygodnego przyrządzania grilla, a także do operowania soczystą karkówką, szaszłykami i innymi przysmakami. Szczypce umożliwiają wygodne przewracania potraw i przekładanie ich na talerze. Wykonane są ze stali nierdzewnej. Na końcu rękojeści znajduje się uchwyt do łatwego zawieszenia. Długość szczypiec wynosi 39 cm.
Przydatne wskazówki dotyczące grillowania:
- Rozpalenie grilla może trwać około 20-30 minut, dlatego warto przystąpić do rozpalenia grilla z odpowiednim wyprzedzeniem.
- Czas pieczenia jest tym dłuższy, im więcej produktów zostało wyłożonych na ruszt.
- Ruszt na potrawy można umieścić na różnych wysokościach nad paleniskiem: im wyżej jest umieszczony, tym potrawy grillowanie są w niższej temperaturze.
- Podczas grillowania sprawdzać okresowo stan potrawy, odwracając ją szczypcami max. 1-2 krotnie.
- Dla uniknięcia zapalenia się wytapiającego się tłuszczu zaleca się odcinanie zbędnych kawałków tłuszczu z mięsa przed jego grillowaniem.
- Należy zawsze myć ręce przed i po kontakcie z surowym mięsem, nie używać tych samych akcesoriów i pojemników do kontaktu z mięsem surowym i upieczonym.
- Pieczenie większych ilości mięsa będzie ułatwione po jego nacięciu.
- Posmarowanie potrawy cienką warstwą oleju jadalnego bądź oliwy (przed umieszczeniem na ruszcie) umożliwi równomierne przypieczenie.